17 Ağustos 2011 Çarşamba

Hogwarts binalarına karşılanma


Gryffindor

Tebrikler! Ben sınıf başkanı Percy Weasley, sizleri GRYFFINDOR BİNASI’na karşılamaktan mutluluk duyuyorum. Amblemimiz aslan, bütün yaratıkların en cesurudur. Bina renklerimiz kızıl ve altın rengidir. Ortak salonumuz Gryffindor Kulesi’nde saklıdır.

Burası, kesinlikle, Hogwarts’ın en iyi binasıdır! En cesur ve en yürekli büyücüler buradan çıkar – örneğin: Albus Dumbledore!

Sizi fazla tutmayacağım. Binanız hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için yapmanız gereken tek şey, ben onları yatakhanelerine götürürken Harry Potter ve arkadaşlarını takip etmek. Hogwarts’ta iyi zaman geçirmeniz dileğiyle – gerçi, aksi mümkün mü? Okulun en iyi binasına geldiniz.



Hufflepuff

Tebrikler! Ben sınıf başkanı Gabriel Truman, sizleri HUFFLEPUFF BİNASI’na karşılamaktan mutluluk duyuyorum. Amblemimiz porsuk genelde küçümsenen bir hayvandır, çünkü çok sakin bir yaşam sürer. Ama bu saldırılana kadardır. Porsuğu bir kere kışkırttınız mı, kendinden çok daha büyük hayvanlarla savaşabilir, buna kurtlar da dâhildir.

Hufflepuff’lar güvenilir ve sadıktır. Boş konuşmuş gibi olmayalım ama, karşımıza çıkacak olursanız başınıza geleceklerden sorumlu değiliz. Kendimizi, arkadaşlarımızı ve ailemizi herkese karşı savunmayı iyi biliriz; tıpkı amblemimiz porsuk gibi. Gözümüzü hiçbir şey korkutamaz.

Bu okulun en az karanlık büyücü çıkaran binası biziz.

Ortak salonumuzun girişi mutfak koridorunun sağ tarafındaki fıçı yığınının arkasında gizlidir. Yerden iki yukarıdaki, ikinci sıranın ortasındaki fıçıya “Helga Hufflepuff” kelimesinin ritmiyle hafifçe vurursanız, kapak kendiliğinden açılacaktır. Olası davetsiz misafirleri püskürtücü önlemler sadece bizim binamızda vardır. Eğer hafifçe vurduğunuz kapak veya vuruşlarınızın ritmi yanlışsa, hatalı giriş yapan kişi sirkeye boğulur.

Fıçıyı açtıktan sonra içine girin. Devamındaki geçidi takip ederseniz, bütün binalar arasındaki en rahat ortak salona ulaşmış olacaksınız. Daire şeklindedir, dünyevi bir havaya sahiptir ve alçak tavanlıdır. İçerisi her zaman güneşli gibidir. Yuvarlak pencerelerinden, dalgalanan çimler ve karahindibalar görünür.

Burada çok rahat uyuyacaksınız. Alt kattaki yatakhanelerimiz fırtınalara ve rüzgâra karşı korunaklıdır. Kulelerde kalanlar gibi huzursuz geceler yaşadığımız görülmez.



Ravenclaw

Tebrikler! Ben sınıf başkanı Robert Hilliard, sizleri RAVENCLAW BİNASI’na karşılamaktan mutluluk duyuyorum. Amblemimiz kartal, diğerlerinin tırmanamadığı zirvelere hızla uçabilir. Bina renklerimiz mavi ve bronzdur. Ortak salonumuz Ravenclaw Kulesi’nin tepesinde, sihirli bir tokmağı olan kapının ardındadır. Daire şeklindeki ortak salonumuzun kemerli pencereleri okul arazisine bakar: Gölü, Yasak Orman’ı, Quidditch sahasını ve Bitkibilim bahçelerini görür.

Övünmek gibi olmasın, bu bina en zeki cadı ve büyücülerin yaşadığı binadır. Ortak salon girişlerini gizleyen diğer bütün binaların aksine, bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yoktur.

Ravenclaw hakkında bilmeniz gereken bir diğer harika şey, bizim insanlarımızın hepsinin kendine has insanlar olmasıdır – hatta bazıları bizi eksantrik olarak tanımlar. Fakat büyük dehalar genellikle sıradan insanlardan farklıdırlar. Bazı diğer binaların aksine, Ravenclaw’da hoşunuza giden her şeyi giyebilir, istediğiniz her şeye inanabilir, ne hissediyorsanız onu dile getirebilirsiniz. Rutin dışına çıkan insandan rahatsız olmayız; aksine, onlara değer veririz!

Diğer binalarla olan ilişkilerimize gelince: Eh, muhtemelen Slytherin’leri duymuşsunuzdur. Hepsi kötü değildir, fakat onları iyi tanıyana kadar gözünüzü dört açsanız iyi olur. “Ne pahasına olursa olsun kazanmak” gibi köklü bir gelenekleri vardır – yani özellikle Quidditch maçlarında ve sınavlarda dikkatli olun.

Oh evet, bina hayaletimiz Gri Leydi’dir. Okulun geri kalanı onun hiç konuşmadığını zanneder ama Gri Leydi Ravenclaw’lar ile konuşur. Kaybolduğunuzda veya bir şey kaybettiğinizde çok yardımcı olur.

İyi bir gece geçireceğinizden eminim. Yatakhanelerimiz ana kuleden uzanan çıkma katlardadır. Dört direkli yataklarımız gök mavisi kuştüyü yorganlarla kaplıdır. Cam aralarından giren rüzgârın ıslığı çok rahatlatıcıdır.



Slytherin

Tebrikler! Ben sınıf başkanı Gemma Farley, sizleri SLYTHERIN BİNASI’na karşılamaktan mutluluk duyuyorum. Amblemimiz yılan, bütün yaratıkların en bilgesidir. Bina renklerimiz zümrüt yeşili ve gümüştür. Ortak salonumuz zindanlardaki gizli bir kapının ardındadır. Birazdan göreceğiniz gibi, pencereleri Hogwarts gölünün derinliklerine bakar. Salonumuzun sualtındaki gizemli bir gemi enkazı atmosferine sahip olması hoşumuza gider.

Öncelikle bazı söylentileri giderelim. Slytherin binası hakkında bazı efsaneler duymuş olabilirsiniz – hepimiz Karanlık Sanatlar’a ilgi duyuyormuşuz, sadece büyük-büyükbabası ünlü bir büyücü olan insanlarla konuşurmuşuz, bunun gibi saçmalıklar. Evet, kökenleri çok eski cadı ve büyücülere uzanan öğrencileri alma eğilimimiz olduğu doğru, ama bugünlerde Slytherin binasında en azından bir ebeveyni Muggle doğumlu olan birçok öğrenci bulabilirsiniz.

Diğer üç binanın pek fazla dile getirmediği, az bilinen bir bilgi duymak ister misiniz? Merlin bir Slytherin’di. Evet, Merlin, tüm zamanların en ünlü büyücüsü! Bildiği her şeyi bu binada öğrendi!

Biraz da kendimizden bahsedelim. Okulun en havalı ve farklı binası biziz. Kazanmak için oynarız, çünkü Slytherin onuru ve gelenekleri bizim için önemlidir.

Amblemimizdeki yılan gibiyiz: Gösterişliyiz, güçlüyüz ve çoğunlukla yanlış anlaşılırız.

Çünkü Salazar Slytherin seçtiği öğrencilerde ne arardı bilir misiniz? Büyük işler başarabileceğinize dair bir ışık. Kelimenin gerçek anlamıyla büyük olma potansiyeliniz var; bu binaya bu yüzden seçildiniz.

Yeşil ipekten perdeleri olan, yatak örtüleri gümüş iplikten nakışlarla süslenmiş, dört direkli tarihi yataklarda uyuruz. İyi uyuyacağınıza eminim; göl suyunun pencerelere çarparak çıkardığı sesi dinlemek çok rahatlatıcıdır.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Where do I find a good slot machine? - Dr. Maryland
    Best Slot Machines 메이저 토토 사이트 Online · 1. 888 · 2. Wild Streak · 3. 1x Wukong 안산 출장마사지 · 4. 1x Lucky Streak · 광주 출장안마 5. 1x Lucky Streak · 6. 경상북도 출장샵 2x Wheel Of 경주 출장마사지 Fortune · 7. 2x

    YanıtlaSil