22 Ağustos 2011 Pazartesi

Kelid Aynası

Kelid Aynası çok eski bir cihazdır. Kimin yarattığı veya Hogwarts’a nasıl geldiği bilinmez. Birçok Hogwarts öğretmeni, gittikleri seyahatlerde buldukları ilginç objeleri okula getirirdi; ya çalışma şekli ilgisini çektiği için, ya da nasıl çalıştığını anlamayıp meslektaşlarına akıl danışmak istediği için. Ayna, şatoya bu tesadüfi yolla ulaşmış olabilir.

Kelid Aynası, eğlence amaçlı yaratılmış gibidir (bu eğlencenin masum veya kötü niyetli olup olmadığı tartışılabilir); çünkü her ne kadar normal bir aynadan çok daha fazlasını gösterse de, yararlı bir obje olduğu söylenemez, olsa olsa ilgi çekici denebilir. Profesör Dumbledore’un ayna üzerinde yaptığı önemli değişikliklerden sonra, mükemmel bir saklama yerine ve temiz olmayan kalpler için bir imtihan aracına dönüşmüştür. Dumbledore onu yeniden keşfedip çalıştırana kadar ayna, İhtiyaç Odası’nda bir yüzyıl boyunca eskimişti.

Aynanın gerçek amacını anlamak için, üzerine işlenmiş yazı (“Rün ürög Kelid ikednib lakliğ ednüzüy”) tersten okunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder